Onemocnění prsu


Tentokrát o tom, co se děje v prsu a co dělat, objeví-li se jakýkoli problém.


Nejčastěji se vyskytují: záněty, nádory.

Rizikové faktory:
Výskyt v rodině je vážný faktor. Nemoc u maminky, sestry nebo dcery zvyšuje riziko třikrát. U babičky nebo tety jedenapůlkrát. Jestliže je nemocná jak matka a dcera, další dcera má vysoké riziko: 14krát. Věk není rizikový faktor. Ale pravděpodobnost onemocnění stoupá s věkem. Ovšem onemocnět mohou i mladé ženy. Hormonální faktory. V prsu se nacházejí hormonální receptory a proto prsy citlivě reagují na působení hormonů v těle. Pozdní začátek první menstruace je dobré znamení, riziko klesá o 20%. Má to souvislost s ovulačními cykly. Pozdní příchod menopauzy také zvyšuje riziko. Tedy v podstatě čím je žena déle plodná, tím více stoupá riziko. Ale pokud žena brzy porodí dítě, snižuje tím riziko až o padesát procent.


Nezhoubná onemocnění
Ne každá bulka v prsu znamená nádor. Z 90% se jedná o fibrozní změny, kdy se tkáň mění ve vazivo. Tyto změny patří k normálnímu obrazu prsu.


Přesto je dobré a důležité jedenkrát měsíčně, vždy v období po menstruaci, se sama vyšetřit. To znamená v podstatě prohmatat důkladně celý prs, prohlédnout si bradavku, také si prohmatat podpaží. Je důležité si všimnout, zda se nezměnila kůže na prsu anebo nevytéká krev z bradavky.

Zaprvé se nebojte se sama vyšetřovat. Prostě vytvořit si rituál, jedenkrát měsíčně se věnovat svým prsům. Je dobré spojit to s masáží aroma olejíčkem, masáž prsů, krku a dekoltu.. Výborné na zpevnění svalů a na krásu.

Pokud si všimnete změny oproti minule nebo nahmatáte něco podivného, zajděte k lékaři. Nebojte se, v 90% se nejedná o nic špatného, nic co by vás mohlo ohrozit. Ale co nejhoršího můžete udělat je se bát zajít za doktorkou. Potom je to strach a nevědomost, která zabíjí. Protože ačkoli tolik lidí si stěžuje na dnešní západní medicínu, tak v tomto směru je snad nejlepší za všechny věky. Dokáže zastavit v 90procentech zhoubné bujení a pokud přijdete včas tak je to skoro sto procent, ale každý měsíc oddálení je životaberoucí. Nemá cenu ani chodit nejdříve za léčitelem, nebo bylinkářem a oddalovat tak pravdu. Je možné to udělat současně, ale nikdy né naopak. Znám tolik případů, kdy se ženy tolik bály, že nejdříve byly doma několik měsíců, potom volali o pomoc léčiteli a až za půl roku šli k lékaři, který by je mohl na začátku na sto procent vyléčit. Ale přišli pozdě a strach a nevědomost je zahubila.


Nemá cenu se tvářit, že nemoc neexistuje. Nemá cenu hledat souvislost v karmě, v činech, ve vztahu k sobě. Pokud nastane problém, je třeba jej řešit okamžitě, potom hledat souvislosti a řešení v meditaci. Ale v tomto případě, kdy se jedná o nádor v prsu platí, že každý den zpoždění je jako nechat si odjíždět vlak života.


Proto přijměte to, že v dnešní době je vyšší riziko onemocnění.

Vytvořte si rituál samovyšetření.

Nebojte se zajít k lékařce.


www.pranama.blog.cz/