Kontroverzní plošné očkování proti TBC konečně zrušeno


1.11. 2010 vstoupila v platnost vyhláška 299/2010 Sb., která ruší plošné povinné očkování dětí proti TBC a nahrazuje je výběrovým očkováním dětí z rizikového prostředí. Očkování takzvanou "hexavakcínou" se přesouvá z třináctého už na devátý týden po narození dítěte.


Občanské sdružení ROZALIO, stejně jaké řada odborníků, již dlouhou dobu na problémy s tímto očkováním upozorňovalo a toto rozhodnutí vítá.

Plošná BCG vakcinace se v západní Evropě již desítky let neprovádí a výskyt TBC v populaci je ve většině států nižší než v ČR! I státy bývalého východního bloku svoji očkovací politiku transformují např. Slovinsko v r. 2005 přešlo na selektivní vakcinaci a nemá problém s nárůstem TBC ani u dětí ani u dospělých. A to je Slovinsko hranice EU tzv. brána do Balkánu.

MUDr. Vojtěch Thon, Ph.D. z Univerzitního centra pro primární imunodeficience, při Ústavu klinické imunologie a alergologie LF MU (Brno) uvedl: "?Očkování novorozenců proti tuberkulóze takzvanou živou vakcínou časně po narození je rizikové a v Česku zabilo již pět dětí??

Na zrušení plošného očkování proti TBC vzhledem k jeho vysoké rizikovosti a rozporné účinnosti ROZALIO o.s. apeluje od svého vzniku před čtyřmi lety.

Na podporu www.rozalio.cz

Toto je série článků, které vyjadřují můj postoj k povinnému očkování. Vše převzato z hlavního portálu www.rozalio.cz , který tímto plně podporuji. Prosím udělejte si názor sami. Plošné očkování dětí není vhodné pro jejich zdraví, většina je zcela nadbytečná. Prosím, pokud čekáte dítě, sami si prostudujte všechny dostupné informace. Uvidíte, že za dvacet let bude tento fatální omyl přiznán. Do té doby doporučuji se stáhnout do ilegality a neočkovat....bohužel....snad někomu otevře oči můj malý příspěvek do ožehavé tématiky....s láskou MUDr. Monika Sičová

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz