Afrodisiaka a tantra jóga...


Jak zvýšit svou smyslnost? Existují byliny, vůně, látky, cvičení a podněty, které zvyšují naši smyslnost. Všechny národy a kultury světa nalezly svou bylinu, svůj rituál, který jim navracel sílu mládí. Neměli bychom dědictví všech národů zatracovat. Moderní medicína nám přináší drahé léky, my však můžeme nalézt levné a účinné byliny a jejich tajemství.


Tantra a kouzelné elixíry

Můžeme cvičit a meditovat. Můžeme pít kouzelné elixíry, které do našeho života vnesou opět oheň. Sexualita není hlavním tématem tantry, tím je především meditace. Ale je její nedílnou součástí. Proto budou naším dnešním tématem afrodisiaka a jejich použití na všech kontinentech světa.

Vzhledem k tomu, že náš svět je již globalizován, je možné nalézt všechny byliny i uprostřed naší Evropy. Proto můžete postupně vyzkoušet všechna afrodisiaka, raději ovšem s odstupem času.

Ashwagandha je vzácná bylina původně z Arábie. A je druhou nejdůležitější bylinou ajurvédy. Dnes se používá v Indii jako afrodisiakum a přezdívá se jí indický ženšen. Ulevuje od stresu a proto je vhodná pro přepracované muže. Pijeme čaj z kořene nebo odvar v mléce. Denní dávka je 2 gramy a nikdy bychom neměli překročit tři gramy na den. Potom je bylina toxická. Na internetu naleznete drahé kapsle. Doporučuji ale dobrý bylinkový obchod a dejte přednost levnému kořenu. Je to návrat k jednoduchosti a původním bylinkám?. Ženo, vařte muži i sobě každý večer ashwagandhu po dobu jednoho měsíce a nebudete zklamána ! Ashwagandha mimo jiné také posiluje imunitní systém, působí hlavně proti vyčerpanosti a chronické únavě a působí silně proti mikrobům. Je to dobré a účinné afrodisiakum jak pro muže, tak pro ženy.

Kůra z Catuaby je pro změnu poselstvím amazonských indiánů. Během jednoho letního čtrnáctidenního tantrického kursu ( Mystéria lásky, života a smrti ) jsme vymysleli báseň na tento čaj : ? Pozvu jednu babu na catuabu. Anebo raději, pozvu dvě baby na catuaby..!? Catuaba silně stimuluje mozek a má silné afrodisiakální účinky. Zvyšuje chuť na sex u žen a i u mužů. Díky pití odvaru z catuaby můžete cítit krátce po vypití energii probíhající podél páteře a intenzivně cítit své smysly. Posiluje a hlavně prodlužuje erekci, což je dáno zvýšeným prokrvením pohlavních orgánů. U žen také prokrvuje pohlavní orgány a tak zaručeně odstraňuje snížené libido a frigiditu. Amazonští indiáni věděli své. Díky catuabě mohli mít brazilští indiáni dítě i v pozdním věku a i po sedmdesátce. Potom se říkalo, že dítě není mužovo, ale že je to dítě catuaby !! Pije se odvar s medem, nejlépe ráno. Catuabu by ovšem neměly pít těhotné ženy kvůli účinkům na dělohu. Také by se neměl užívat dlouhodobě, protože může zničit střevní mikroflóru. Já osobně doporučuji dva šálky za měsíc, před významnou událostí, například významnou návštevou či pro významnou návštevu. Musíme ovšem uvařit silný odvar varem cca dvacet minut?. Nepijeme každodenně. Můžeme pít dvakrát týdně. Lze zakoupit přímo strouhanou kůru zase v dobrém bylinkovém obchodě, cena není vysoká. Catuaba je také mimo jiné bohatá na minerály a stopové prvky, především magnézium, potassium a vápník. Tyto prvky účinně doplňuje do těla. Catuaba má kromě afrodisakálních účinků také schopnost hubit baktérie a viry, je silně bakteriostatická.

Muira puama je další bylinou jižní ameriky a to Amazonie. Muira puama nebo také jednoduše MURAPUAMA patří mezi nejcennější afrodisiakum z Amazonie. Její kořen se bud nakládá do alkoholu na čtrnáct dní a takto luhovaný se potom konzumuje. Dávkování je 30 gramů na půl litru alkoholu. Nebo se vaří varem čtrt hodiny jedna lžíce kořene a nakonec se přidává pro zvýšení účinky jedna lžička gingo biloba. Tyto dvě byliny se dobře doplňují.

Muira Puana zlepšuje psychickou pohodu, dále fyzickou odolnost a také velmi účinně vyrovnává hormonální výkyvy. Používá se mimo jiné i jako lék při poruchách erekce, menstruačních potížích a také u přechodu. Dále zaručeně zvyšuje mužské libido a používá se u impotence. Murapuama zlepšuje prokrvení pánevní oblasti, a tak u žen zvyšuje citlivost a u mužů zlepšuje erekci. Určitě účinně nahradí viagru. Ale její působení není pouze na pohlavní orgány, ale samozřejmě působí na celé tělo jako tonikum. Zlepšuje vaší vitalitu, psychickou pohodu a také odolnost proti stresu. Učinná látka je muirapuamin. Není ovšem vhodné pro těhotné ženy. Jedná se o uznávané a velmi ceněné afrodisiakum bez známých vedlejších účinků.

Kořen celeru....asi tušíme odkud vítr vane !! Z našich plání a z moudrosti našich babiček. Celerový salát, odvar z kořene celeru, celer nejlépe syrový a ve větším množství. Jako čaj i jako strava. Zvyšuje sexuální potenci. Vynikající také u chorob ledvin.

Damiána neboli turnera je poklad aztéků. Působí hlavně na ženy. Mexické ženy jej pijí hodinu před milováním, aby zvýšily svůj prožitek. Nápoj je sám o sobě nasládlý a velmi chutný. Jako u všech bylinek je třeba dávat pozor na obsah účinných látek. Existují dobré a špatné bylinky. Záleží na sklizni a původu. To platí i u Damiány a i u všech ostatních bylinek. Je to ženské afrodisiakum a prohlubuje vnímání milování u ženy. Dámy, pijte jej samy a mužům připravte jiný odvar. Damiána ovšem také pomáhá při depresi. U mužů nepůsobí tolik afrodisiakálně, ale léčivě. Zvyšuje hladinu testosteronu, používá se u zvětšené prostaty a u zánětu močových cest a také urychluje metabolismus. U žen podporuje plodnost.

Brahmi je bylina číslo jedna ajurvédské medicíny. Působí především jako nervové tonikum, na astma , epilepsii a duševní choroby a depresi. Má silné očistující účinky. A také močopudné. Brahmi působí především na mozek, jehož vnímání rozšiřuje a zlepšuje. Zvyšuje tak naši mentální citlivost a vnímavost k milování a zlepšuje milování po mentální stránce. ( To znamená hlavní účinek není v pánvi, ale v mozku). Nejčastěji se krátce vaří a potom se nechá cca sedm minut louhovat. Můžeme jej pít denně. Je to zázračný elixír života. Doporučuji kombinovat se všemi ostatními afrodisiaky kvůli jeho působení především na ozdravení a zlepšení mozku.

Abrahámův strom neboli Drmek pochází z Řecka. Staří řekové jej používali jako své oblíbené afrodisiakum, ale pozor, pouze ženy ! Je vynikající u bolestivé menstruace a také hlavně u odstraňování neplodnosti. A také jako prevence samovolného potratu. Ovlivňuje dva ženské hormony a to prolaktin a progesteron. Upravuje jejich tvorbu a tak výrazně napomáhá otěhotnění v případech kdy je porucha hormonální. Ženám prostě harmonizuje cyklus. U mužů není příliš vhodný, protože naopak potlačuje sexuální touhu. Proto se také jinak jmenuje mnišský pepř. Ovšem na druhou stranu je vhodný u nezhoubného zvětšení prostaty. Zkrátka ženy pijte drmek, nebudete mít problém s menstruací, otěhotněním a ani menopauzou. Mužům jej příliš nenabízejte.

Kananga neboli makasarský olej neboli ylang ylang, nejlépe ve formě koupele nebo vonné silice. Několik kapek éterického oleje z kanangy do večerní koupele rozproudí vaše smysly. Kananga je uznávané afrodisiakum, ovšem ne každému musí vonět. Zde vyzkoušejte individuálně.

Kotvičník neboli zelená viagra zvyšuje velmi výrazně u mužů produkci testosteronu. Muž se pak cítí mlád, silný jako býk a potentní. Kotvičník má vliv dokonce i na růst svalů. Kotvičník působí i na ženy, kde také zvyšuje libido. U žen má vliv zase na produkci ženských pohlavních orgánů. Je vhodný v každém věku, nejvíce ovšem působí okolo padesátky. Nejlépe, pokud si sami budete kotvičník pěstovat a sklízet jej před dozráním plodů. Potom mají největší sílu. Jinak může být bylina slabá. Můžete jej pít po celý rok, jako svůj ranní šálek čaje. Nemá žádné negativní účinky. Nástup účinků je pozvolný, cca až čtrnáct dní, ale na druhou stranu zase trvalý. Velmi doporučuji, ráno místo kávy, vypít silný odvar z kotvičníku. Pijte kotvičník chcete li zvýšit sexuální libido, zvýšit svou fyzickou a mentální sílu a také aby váš život měl štávu a elán. Kotvičník také pomáhá rychleji spalovat podkožní tuk.

Žen šen kořen, nebo mletý nebo ženšen sekaný. Žen šen posiluje játra, léčí žaludeční vředy, podporuje činnost mozku a hlavně vyrovnává hormonální aktivitu jak u mužů, tak i u žen. Také pomáhá zlepšovat zrak. Pravidelné pití ženšenu posiluje pohlavní orgány a dodává tělu vitalitu. Působí více z pohledu dlouhodobého, při pravidelném a dlouhodobém používání. Původ ženšenu je v Číně, kde patří k základům čínské medicíny.

Další ne tak známé přesto velmi účinné látky a afrodisiakální koření a esence zvyšující sexuální touhu: Jasmín, Koriandr, Rakytník řešetlákový, Sibiřský ženšen neboli eleuterokok, Quebracho z Bolívie, Jarva z čínské medicíny, Rdesno mnohokvěté, Kozinec blanitý jako čínská bylina a uznávané afrodisiakum, Clavo Huasca jako liána z Jižní ameriky proti impotenci.

Samozřejmě, že ani nejlepší bylinka neudělá z nemilovaného milovaného. A nevzkřísí zraněný, nebo zašlý vztah. Ale může přinést jiskru do krásného každodenního vztahu a oživit jej svou zvláštností a naléhavostí. Nebojte se experimentovat, vidíte že známe byliny z celého světa !! Aztéků, arabů, indiánů, indů, keltů a především slovanů. Po tisíce let každý hledal v přírodě a chtěl nalézt a nalezl pramen mládí?.a tím může být i afrodisiakum !!!

Některé afrodisiaka působí na prokrvení pohlavních orgánů, jiné zvyšují a harmonizují produkci pohlavních hormonů, jiné zase zlepšují citlivost a vnímavost. Některé naopak působí především na celkové posílení těla, imunitu, na mozek a činnost mozku. Každé afrodisiakum působí na jiné úrovni, některé je vyloženě vhodnější pro muže a jiné zase pro ženu. Nelze udělat obecný závěr. Nakupujte u dobrého bylináře, ke kterému máte důvěru. Vždy si najděte ještě důkladně další informace, co se týče přesného dávkování, délky užití a způsoby přípravy.

Tento článek vás chtěl hlavně seznámit s celkovou a úžasnou silou bylin a poodhalit vám tajemství prastarých národů. Nyní je již vše na vás. Prostudujte knihy a návody a nejděte si svou oblíbenou bylinu. Anebo je meziročně střídejte. Uvidíte, zaměříte li svou pozornost na toto téma, najednou bude váš sexuální život štavnatější a harmoničtější. A určitě není třeba používat drahou a nesmyslnou viagru anebo odložit milování ad akta.

Nejsilnější afrodisiakum je ovšem probouzení vlastního těla, vlastními prostředky:

Tantra jóga, Mohendžodáro, používá meditaci, cvičení, práci s dechem, práci s uvolněním a práci s pánevním dnem. Mohendžodáro, tantrická jóga je tajemstvím věčného mládí adeptů tantry. Rozproudí energii všech čaker, posiluje a tonizuje pánevní orgány, způsobuje že orgasmus je silnější, milování smyslnější a uvolněnější. Mohendžodáro ativizuje hormonální osu a všechny důležité orgány s vnitřní sekrecí. Působí silně na hypofýzu a hypothalamus ? na třetí oko, aktivizuje toto naše řídící centrum a probouzí spící organismus z dřímoty. Aktivací hypothalamu ovlivňuje všechny ostatní žlázy s vnitřní sekrecí a tak srovnává hormonální hladinu, především také vaječníků.

Autorka: MUDr. Monika Sičová, zakladatelka a propagátorka systému Mohendžodáro, tantrické jógy pro ženy.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz