Jak tantra může ovlivnit mou práci, Lenka Fleischmannová


Před třemi roky jsem se začala učit cvičení Mohendžodáro, tantra jógu pro ženy. Různé okolnosti způsobily, že jsem cvičit přestala. Ale pořád mě něco říkalo: vrať se, cvič, vrať se, cvič….! A tak jsem znova začala a vytrvala. Děkuji za to, jsem za to moc vděčná. Toto cvičení mi přináší klid, větší vyrovnanost a větší spokojenost mě samé se sebou. Jsem za to vděčná i z dalšího důvodu. Jsem přesvědčená, že tantrické cvičení báječně doplní mou práci.

Autorka Lenka Fleischmannová je akreditovanou lektorkou Mohendžodáro, MUDr. Monika Sičová, tantrická jóga pro ženy


Tantra a moje práce

Pracuji totiž jako terapeutka energetické psychologie EFT. Znamená to, že pomáhám lidem odstraňovat z jejich života negativní emoce jako je strach, fobie, úzkost, panika, žárlivost a mnoho dalších. Pracuji nejen s jejich emocemi, ale i s jejich energetickým systémem těla.

A právě tam se setkává moje práce terapeutky s cvičením Mohendžodaro, které také pracuje s energií.



Tantra a vztahy

Mými nejčastějšími klientkami jsou ženy především středního věku. Pracuji s nimi na jejich vztazích, na tom, že se někdy cítí nedoceněné, podřazené muži, nemají zájem o sex nebo mají starosti s dětmi. I když jsem schopná tyto jejich problémy odstranit, myslím si, že pokud propojím terapie s cvičením Mohendžodaro, účinky budou daleko hlubší.

Představme si příklad:

Přišla za mnou mladá žena na mateřské dovolené, která si nerozuměla s manželem. Ze začátku jsme řešily, že mají s manželem problémy, ale bojí se o nich s ním mluvit, protože má strach z reakce manžela. Stěžovala si, že je ve vztahu pasivní, že se neumí postavit za své názory, že se jí dotkne jakákoliv kritika. Začaly jsme ťukat, že se bojí o problému mluvit, protože kdyby manželovi oponovala, mohl by ji opustit. Dál jsme řešily, že má strach ze samoty, strach, že vztah nevydrží. Až asi 15 minut před koncem konzultace mi sdělila, že hlavní problém, o kterém se bojí s manželem mluvit, je nespokojenost v sexu.



Tantra a řešení problémů

Na druhé sezení přišla klientka vysmátá, spokojenější, říkala, že se doma uvolnilo velké napětí, že se cítí mnohem líp, jen kdyby se vyřešil problém sexu. Tak jsme tedy zpracovávaly její pocity, že nemá chuť na sex, necítí uspokojení, neumí manžela nasměrovat tak, aby se jí to líbilo, neumí se při sexu uvolnit, nemá chuť na experimenty… Odcházela spokojená, uvolněná a těšila se, jak to nové uvolnění s manželem "vyzkouší." Když jsme spolu hovořily po nějaké době po telefonu, řekla mi, že je mnohem spokojenější, ale potřebuje překonat některé vzorce chování, které si přinesla ze své rodiny, a že časem přijde na další terapii. Nepřišla.

Mnoho žen poté, co jim po terapiích zmizí hlavní problémy, které je nejvíce trápily, se vrátí do svého obvyklého života a nepokouší se dostat se dál, jít za své běžné hranice. A tam ji chci nabídnout Mohendžodaro a Oshovy meditace, možnost, jak se přiblížit sobě, jak posílit sebeuvědomění, rozvíjet ženskost, poznat nové zážitky.



Tantra a její pozitivní účinky

Sama ze své zkušenosti vím, že po každém víkendu tantra jógy jsem přijela domů zklidněná, vyrovnaná, spokojená. Jsem si jistá, že i ženy, kterým tuto možnost cvičení chci nabídnout, poznají blahodárný vliv Mohendžodara. Někdy se bojíme jít do neznáma, někdy se bojíme jít za hranici, kterou neznáme. Pomocí EFT, Mohendžodara a Oshových meditací ji můžeme začít posouvat dál, nebo dokonce tu hranici svých možností úplně vymazat a uvědomit si, že naše možnosti jsou neomezené.

Brandon Bays ve své knížce Cesta napsala: " Přistupte ke kraji," řekl.
" Nemůžeme, Pane, bojíme se."
" Přistupte ke kraji," řekl.
" Nemůžeme, Pane, bojíme se."
" Přistupte ke kraji," řekl.
Přistoupili.
Strčil do nich…
A oni vzlétli.
Chtěla bych pomocí terapií EFT, tantra jógy, Oshových meditací lidi inspirovat a i postrčit, aby uměli překonat to, co jim brání prožívat radost a žití na plné pecky.

Lenka Fleischmannová

www.eft-rychnov.cz

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy www.mohendzodaro.cz