Mohendžodáro a menopauza


Tuto životní změnu pocituje mnoho žen jako úlevu, ale u mnohých se objevují výrazné zdravotní těžkosti, také ale pocity méněcennosti, roztrpčení..


Mohendžodáro a menopauza

Tuto životní změnu pocituje mnoho žen jako úlevu, ale u mnohých se objevují výrazné zdravotní těžkosti, také ale pocity méněcennosti, roztrpčení.. Menopauza je způsobena poklesem ženského hormonu estrogenu, postupně mizí ovulace, to znamená dozrávání vajíčka a mizí také menstruace.



Celé toto období trvá poměrně dlouho, deset až patnáct let a v těle ženy nastávají výrazné změny.

Začátek období se nazývá perimonopauza, některé ženy pozorují, že jejich menstruace začíná být nepravidelná, toto období následně přejde do období, kdy menstruace úplně vymizí. Menopauza končí těsně před padesátkou, nebo těsně po ní.



Potíže při manopauze můžou mít různý charakter,mohou být výrazné a dlouhotrvající, nebo kratší a nevýrazné.



Toto období je provázeno řadou typických změn:
Suchá kůže
Návaly horka
Závratě
Deprese
Rychlé změny nálady
Menší nebo naopak větší zájem o sex
Suchost poševní sliznice a z toho plynoucí nelibé pocity
Měnící se objem a tvar prsů
Osteoporoza
Většina těchto změn souvisí s tím, že tělo ženy se ukládá k biologickému spánku, vaječníky přestávají pracovat a uvolnovat ženské pohlavní hormony-estrogeny do těla.



Protože pohlavní hormony jsou vlastně katalyzátory těla, tak ženské tělo není na tyto změny připravené a zdravotně se bouří. Také je známo, že vlivem toxických látek a civilizace a různých stresů se vaječníky zanášejí a přestávají řádově o několik let dřív fungovat. To je příčinou stárnutí a to je také příčinou, proč ženy, které cvičí Mohendžodáro si uchovávají svůj půvab a vitalitu do pozdních let.



Dokonce známe z naší praxe případy, kdy žena hluboko po přechodu otěhotněla, protože se její tělo vlivem cvičení aktivizovalo a omladilo.



Na tomto principu není nic tajemného. Cvičení mohendžodáro pracuje přímo s energií vaječníků a dělohy, aktivizuje vnitřní endokrinní osu a způsobuje tak omlazení organismu.Je to podobné jako kdybyste zalívali své vlastní tělo svou vlastní energií, jako květinu, jako květ.



www.pranama.blog.cz/ !!!!!