O premenstruačních potížích


O tomto stavu, o těchto obtížích hovoříme, dostaví-li se několik dní před menstruací nervozita a deprese.
Později také mohou následovat bolesti břicha, křeče v podbřišku, bolesti hlavy nebo nevolnost.


Ženy také mohou mít pocit, že se jim chce zvracet. Žena se také cítí velmi často malátná, je podrážděná, moc se nekoncentruje. Také se může náhle potit.
Zkrátka dokonce i muž si těchto příznaků všimne a ptá se ženy: "Nebudeš mít náhodou menstruaci??!"

Premenstruační syndrom
Zdá se, že všechny tyto projevy spolu navzájem nesouvisí, muž se diví, jak by mohla být psychika posunuta pouhou menstruací. Ale opak je pravdou. Většinou se jedná o přecitlivělou reakci na posun pohlavních hormonů.

Klasická medicína nabízí jenom několik možností zlepšení stavu.

Hlavní příčina ovšem tkví v nedostatku gestagenů (hormonů). Potom je během menstruace výkyv hormonů příliš veliký a zanechává vliv na zdraví a na psychice. Chronický nedostatek gestagenů vede k psychickému stresu a nepříjemným pocitům.

Co způsobuje snížení těchto gestagenů? Škodliviny z prostředí a z vnitřního prostředí těla- amalgám. Vhodné je odstranit tyto blokující škodliviny z těla detoxikací a z prostředí. Slabý imunitní systém- silná imunita není žádný stav, nýbrž proces!! Tento proces je potřeba podporovat.

Tyto léčivé rostliny obsahují i ženské hormony, nebo podporují jejich tvorbu a harmonizaci a tak velice účinně navozují harmonizaci hormonů a zlepšení stavu:

Čaj z květů měsíčků…první volba. Doporučuji pít už jeden týden před začátkem menstruace.

Břečtanové obklady Vlhké, namočené plátno přiložte na stehna, malou pánev, kostrč

Čajová směs: třezalka, kontryhel, jmelí, rostliny se smíchají rovným dílem, jedna polévková lžička se nechá povařit a scedí. Velmi se mi osvědčil při bolestivé menstruaci.

Výhodné jsou také delší procházky před měsíčky a koupel nohou v horké vodě.

Nedoporučuji používat hormonální přípravky předepsané lékařem, neboť ty rozbourávají přirozenou hormonální hladinu.

Ze stravy je vhodné v toto období: méně solit, neboť sůl ukládá tekutinu v těle, hořčík uvolnuje křeče a stabilizuje hormony, doporučuji bud hořčíkové tabletky nebo kukuřičné klíčky.Velmi častý je nedostatek vitamínu B6-pyridoxinu- doplnit!!!

Z energetického hlediska souvisí tento premenstruační syndrom s druhou čakrou. Její oslabení se projevuje takto: Strach, že nikdy nebudete mít dostatek, který zahrnuje strach z chudoby. Některé z častějších dysfunkcí, které vyplývají z těchto jednotlivých napětí, jsou, pro ženy všechny ženské dysfunkce jako premenstruační syndrom, neplodnost, vaginální infekce, cysty na vaječníkách, záněty dělohy, nádory a rakovina ženských orgánů, pro muže impotence a potíže s prostatou včetně rakoviny (tyto dysfunkce jsou konkrétně spojovány se ztrátou finanční či politické autority). Časté dysfunkce, které jsou společné mužům i ženám, zahrnují pánevní bolesti a bolesti spodní části zad, opary a všechny další pohlavní nemoci, potíže s ploténkami, všechny pohlavní problémy, potíže s močovým měchýřem a močovými cestami.

K posílení druhé čakry jsou vhodné: dýchání do čaker podle Osha, a procvičování čtvrté asány ze sestavy Mohendžodáro. Tato asána má název Tajemství života.


www.pranama.blog.cz/